Présentatie

De vereniging zonder winstoogmerk Coryphée werd gecreërd in april 1999. Haar sociale doel is het bevorderen van welke actie dan ook die gericht is op het bekendmaken en het ontwikkelen van een cultureel of artistiek gebied, wat bestaat uit het onderzoeken, bestuderen, uitdragen, informeren, onderrichten en nadruk leggen op welk element dan ook dat van aard kan bijdragen aan artistieke creatie en culturele promotie.

Concreet heeft Coryphée zijn activiteiten de laatste jaren gericht op het ontwikkelen van West-Afrikaanse percussie en dans (Mali, Guinea, Senegal, Ivoorkust en Burkina Faso). Deze actie heeft zich uitgebreid door meedere projecten waaronder dans- en percussielessen, het ondersteunen van traditionele muziek groepen of het meedoen aan de creatie van originele werken die namelijk hedendaagse dans, circus en straatkunst integreren.

Deze visie - even origineel als traditiegetrouw - van artistieke West-Afrikaanse cultuur maakt van Coryphée een unieke vereniging die, samen met diverse partners, een steentje bijdraagt om het Belgische en meer bepaald het Brusselse culturele en artistieke landschap te verrijken.